ETKİNLİKLER

UNESCO Biyoetik ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 19 Ekim 2005 tarihinde kabul edilmesi nedeniyle, 19 Ekim günü “Dünya Biyoetik Günü” olarak çeşitli etkinliklerle 2016 yılından bu yana her yıl kutlanmaktadır. İlk olarak 2016 yılında “İnsan onuru ve insan hakları” teması ile kutlanan Dünya Biyoetik Günü, UNESCO ağı içindeki seksenden fazla birimin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Dünya Biyoetik Günü programlarının teması, uluslararası düzeyde belirlenecektir.

UNESCO Uluslararası Biyoetik Ağı Türkiye Birimi olarak da faaliyet gösteren, üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı ve Hacettepe Üniversitesi Biyoetik, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBAM) işbirliği ile bu kapsamda bir panel düzenlenecektir. Panelin tarihi ve detayları buradan açıklanacaktır.

Daha önce düzenlenmiş olan Dünya Biyoetik Günü etkinlikleri için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla.
Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı
Biyoetik, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBAM)