19 Ekim Dünya Biyoetik Günü!

UNESCO Biyoetik ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi”nin 19 Ekim 2005 tarihinde kabul edilmesi nedeni ile 19 Ekim günü kutlanan Dünya Biyoetik Günü, 2016 yılından bu yana her yıl kutlanmaya devam edilmektedir. Bu yıl 19 Ekim 2019 tarihinde dördüncüsü gerçekleştirilecek olan etkinlik için, her ülkenin Uluslararası UNESCO Biyoetik Ağı Birimleri tarafından bilimsel programlar oluşturulmaktadır. İlk olarak 2016 yılında “İnsan onuru ve insan hakları” teması ile kutlanan Dünya Biyoetik Günü, UNESCO ağı içindeki seksenden fazla birimin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Bu yıl dördüncü kez kutlanacak olan Dünya Biyoetik Gününün teması Dünya Biyoetik Günü Uluslararası Komitesi tarafından “Kültürel Çeşitlilik ve Çoksesliliğe Saygı” olarak belirlenmiştir.

Dünya Biyoetik Günü, Türkiye’de ikinci kez, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı tarafından 1 Aralık 2016 tarihinde bünyesinde kurulmuş olan UNESCO Uluslararası Biyoetik Ağı Türkiye Birimi adına bir etkinlikle kutlanacaktır. 18 Ekim 2019 Cuma günü Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Yeni Senato Salonunda saat 13.30-15.00 arasında gerçekleştirilecek etkinliğimize TED Üniversitesi’nden Sayın Prof. Dr. Kezban Çelik “Çok Kültürlülüğün Sınırlarını Düşünmek” başlıklı konuşması ile katılacaktır. Bilimsel araştırma ve teknolojik gelişmelerde biyoetik alanının önemi konusundaki farkındalığı arttırmayı dayanışma ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Program hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Saygılarımızla,

Prof. Dr. Nüket Örnek Büken